Projekt Plavi grad

Projekt Plavi grad

Gradovi su obično veliki ili mali, glavni ili oni malo manje glavni. Često grad nosi naziv "bijeli", pa i naš glavni grad od milja zovemo "bijeli Zagreb grad".

 

Postoji i jedan grad u Indiji u kojem su sve kuće plave boje i njegovo ime je Jodhpur ili u prijevodu Plavi Grad. Nećemo ovdje pisati o Jodhpuru, ne kažemo da tema nije zanimljiva, pitali smo se zašto su sve kuće plave boje ali ostavit ćemo vas svemoćnom Googlu i brzo ćete pronaći odgovor.

Mi smo naš grad nazvali Plavi jer ima nešto u toj plavoj boji. Plava boja ujedinjuje ljude u cijelom svijetu na osobit način i to kroz bolest koja je slatka samo po imenu, a zove se šećerna bolest ili dijabetes.

Plavi grad posvećen je  djeci do 18 godina koja imaju dijabetes tip 1 i kojih u Hrvatskoj ima oko tisuću. Neki su dijabetes dobili u 2. godini, neki u petoj, neki sretnici tek u desetoj, a svi ostali ostatak svog života borit će se sa šećerom.

Tisuću ih pohađa preko 800 škola u Hrvatskoj i zapravo imaju jako malo prilika družiti se zajedno i razgovarati o zajedničkim problemima, iskustvima, strahovima i svemu što ih zanima. Odlučili smo uzeti stvar u svoje ruke. Odlučili smo napraviti mjesto gdje ćemo se družiti, igrati, učiti, pričati, odlučili smo napraviti naš Grad, naš Plavi Grad.

Nećemo Vam sve otkriti odmah, priključite nam se, učite s nama, igrajte se, polažite testove i borite se za bogate nagrade. 40 sretnika u organizaciji HSDU-a odlazi u ljetni kamp za djecu dijabetičare, 10 dana (dobro ste pročitali - 10 dana sunca, mora i druženja!) potpuno besplatno, 10 dana koje ćete pamtiti cijeli život.

Ajde sad, što se čeka, lajk na Facebooku, vežite se i zabava kreće!

http://www.plavi-grad.com

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.