Brošura:Što je šećerna bolest?

Hrvatski savez dijabetičkih udruga ponovno je izdao brošuru pod nazivom Što je šećerna bolest?, priručnik za djecu i mlade sa šećernom bolešću. Praktična knjižica na jednostavan način, izričajem prilagođenim djeci i mladima, donosi sveobuhvatan pregled svih važnih činjenica vezanih uz šećernu bolest tip 1. Od pozadine nastanka i opisa stanja, odnosno promjena u organizmu koje su dovele do pojave šećerne bolesti, preko načina na koji se kontrolira šećer u organizmu i primjene inzulina do

komplikacija do kojih može doći ne regulira li se bolest kvalitetno, sve su te nedoumice obrađene u brošuri.

Priručnik obiluje praktičnim podsjetnicima, top savjetima što činiti u određenim situacijama, pitanjima i odgovorima iz stvarnih situacija i drugim informacijama koje će svima koji ga pročitaju život sa šećernom bolešću učiniti lakšim.

Jer znanje je najbolji put do dobre regulacije, a knjižica Što je šećerna bolest? donosi ona osnovna znanja koja su nužna da bi se s njome svakodnevno uspješno nosili.

Brošura je besplatna te se može dobiti u HSDU, Ilica 48/II ili je možete naručiti poštom, uz plaćanje poštarine. Brošuru također možete pročitati na linku: Što je šećerna bolest?