Otvoren Dijabetološki centar u Novom Zagrebu

U Domu zdravlja Centar, Zdravstvenoj stanici Siget, 10. veljače ove godine otvoren je Dijabetološki centar, jedini takav centar u Hrvatskoj i predstavlja nadstandard primarnoj zdravstvenoj zaštiti u gradu Zagrebu.

Uz prošireni spektar dijagnostičkih usluga i specijalističkih dijabetoloških pregleda, u sklopu Centra djeluju nutricionističko i farmakoterapijsko savjetovalište kako bi se osobama sa šećernom bolešću kroz cjelovitu uslugu omogućila bolja kontrola bolesti i poboljšanje kvalitete života. U skoroj budućnosti u Dijabetološkom centru planiraju zaposliti i kineziologa kako bi oboljeli od šećerne bolesti dobili plan tjelovježbe.

Ravnatelj Doma zdravlja Centar dr. Ino Protrka rekao je prilikom otvaranja Dijabetološkog centra –

„ovim otvaranjem dijabetološkog centra napravili smo prvi korak prema otvaranju KBC-a u Novom Zagrebu“. U Zdravstvenoj stanici Siget nalazi se srčana poliklinika, kardiolog, nefrolog, internist i oftalmolog, a dovođenjem dijabetologa učinjen je korak naprijed. To je i prvi put da su u Novom Zagrebu pacijenti dobili priliku za ovakvu vrstu specijalističke skrbi.

U dijabetološkoj ambulanti osobe sa šećernom bolešću mogu obaviti pregled dijabetologa uz probir za perifernu vaskularnu bolest, procjenu komplikacija bolesti uz postavljanje individualnog cilja liječenja uz odabir/promjenu dosadašnjega farmakološkog režima liječenja.

U zdravstvenoj stanici Siget svake srijede u 13 sati patronažne sestre održavaju besplatna predavanja o životu s dijabetesom.

Novi Dijabetološki centar u Sigetu otvorio je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

POVEZNICA: Časopis Dijabetes – SLATKI ŽIVOT