Dexcom ONE sustav za kontinuirano mjerenje glukoze u stvarnom vremenu koji pomaže u regulaciji dijabetesa stigao u Hrvatsku

Dexcom ONE osobama s dijabetesom omogućuje neprestano praćenje razine glukoze putem pametnih telefona ili prijemnika, bez prethodnog ubadanja u prst* ili skeniranja senzora, što rezultira kvalitetnijom regulacijom bolesti, zdravijim načinom življenja i većim samopouzdanjem.

Značajke sustava Dexcom ONE koje korisnicima omogućuju preuzimanje kontrole nad dijabetesom:

  • Očitavanje razine glukoze u stvarnom vremenu: pratite trenutne razine glukoze i trendove u bilo kojem trenutku na Dexcom ONE aplikaciji za pametni telefon ili putem prijemnika.
  • Iznimna točnost1: Donosite pouzdane odluke o liječenju (uzimanje inzulina) u stvarnom vremenu bez uboda u prst*, skeniranja ili kalibracije.
  • Individualno prilagodljiva zvučna upozorenja za visoku ili nisku razinu glukoze: budite bezbrižni, jer će vas sustav Dexcom ONE upozoriti kada razina glukoze prijeđe unaprijed postavljeni prag visoke i niske razine glukoze. Uz opciju odgode prvog upozorenja za visoku razinu, korisnici mogu dodatno prilagoditi sustav kako bi odabrali hoće li i kada primati upozorenja za visoku razinu glukoze – kako bi izbjegli zamor od upozorenja.
  • Fleksibilan, praktičan i diskretan: senzor Dexcom ONE prikladan je za osobe starije od dvije godine i može se nositi do 10 dana na trbuhu, nadlaktici ili stražnjici (2 – 17 godina starosti). Njegova diskretna veličina, čini ga gotovo nevidljivim ispod odjeće i ujedno je vodootporan i može se koristiti prilikom tuširanja i plivanja§.
  • Jednostavna primjena: sustav Dexcom ONE opremljen je jednostavnim aplikatorom senzora koji se aktivira jednim dodirom, a sve funkcije su dostupne u jednoj aplikaciji koja prikazuje trenutne podatke, kao i one iz prošlosti, te nudi videozapise za obuku za lakši početak. Dostupan je i dodatni prijemnik.

Službeni distributer sustava Dexcom ONE u Hrvatskoj je MEDILAB ONE.

Kako do sustava Dexcom ONE u Hrvatskoj

Osobe s dijabetesom već sada mogu naručiti osnovni paket i pretplatu Dexcom ONE u internetskoj trgovini tvrtke Dexcom na https://www.dexcom.com/hr-HR/, a uskoro će biti dostupan i u internetskoj trgovini ljekarne Diabpharm na https://www.ljekarne-diabpharm.hr.

Proizvod će uskoro biti dostupan i u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama.

Dexcom je u srpnju 2021. dobio oznaku CE za svoj sustav Dexcom ONE za osobe s dijabetesom u dobi od dvije godine i više. Za više informacija o Dexcom ONE posjetite www.dexcom.com. Za dodatne informacije o proizvodu i njegovoj dostupnosti u Hrvatskoj posjetite www.MedilabOne.com.

*Ako upozorenja ili očitavanja Dexcom ONE ne odgovaraju vašim simptomima ili očekivanjima, upotrijebite glukometar kako biste donijeli odluku o liječenju.

Popis kompatibilnih uređaja dostupan je na stranici www.dexcom.com/compatibility.

Prijemnik se može nabaviti kao dodatni uređaj za prikaz očitavanja razine glukoze

1Dexcom ONE upute za upotrebu

§Podaci iz istraživanja tvrtke SmartUp “Upoznatost Hrvata s dijabetesom”, iz listopada 2022.

© 2022. Dexcom, Inc. Dexcom, Dexcom ONE i Dexcom Follow registrirani su zaštitni znakovi tvrtke DexCom, Inc. U SAD-u i mogu se registrirati u drugim zemljama. Sva prava pridržana