KAKO SE NOSITI SA DIJABETESOM

ZAŠTO JE ŠEĆERNA BOLEST VAŽNA

Hrvatski savez dijabetičkih udruga, Dijabetičko društvo Trogir i Gradski radio Trogir pokrenuli su edukativnu emisiju za osobe sa šećernom bolešću pod nazivom Kako se nositi s dijabetesom. Kroz niz emisija koje će se emitirati jednom tjedno moći će se dobiti savjet što osoba s dijabetesom, kao i njezina obitelj, trebaju znati. Anica Badanjak, dr. med., internistica, endokrinologinja i dijabetologinja u mirovini podijelit će sa slušateljima svoje bogato iskustvo i znanje koje je stekla dugogodišnjim radom na Sveučilišnoj klinici „Vuk Vrhovac“ KB Merkur.

U svakoj od emisija obradit će se jedna tema, čime će edukacija o šećernoj bolesti biti kontinuirana. Zašto radijska emisija? Iako je ovo doba moderne tehnologije, nikako nismo htjeli zanemariti osobe starije životne dobi kojima nisu dostupne mnoge informatičke mogućnosti, kao i one kojima zbog zemljopisnog područja nije dostupna internet komunikacija, a kojima je također potrebna edukacija

Emisija se emitira svakog četvrtka u 14 i 10 sati, a možete je poslušati na radiovalovima Gradskog radija Trogir ili putem našeg Facebooka i web portala (http://www.dijabetes.hr/). Nadamo se da će i druge udruge kao i ostali mediji diljem Hrvatske shvatiti važnost prevencije i edukacije o šećernoj bolesti te zajedno s HSDU-om omogućiti edukaciju putem svih vrsta medija.

20.08 O dijabetesu općenito
27.08 Dijagnoza šećerne bolesti
03.09 Kontrola šećera u krvi
10.09 Prehrana I dio
17.09 Prehrana II dio
24.09 Prehrana III dio
01.10 Kronične komplikacije šećerne bolesti
08.10 Šećerna bolest i tjelesna aktivnost
14.10 Šećerna bolest i pridružene bolesti
22.10 Farmakološko liječenje šećerne bolesti
29.10 Komplikacije šećerne bolesti
05.11 Inzulin i dijabetičko stopalo
14.11 Svjetski dan šećerne bolesti
19.11 Dijabetes i pridružene bolesti
26.11 Dijabetes i štitna žljezda
03.12 Psihološki aspekti šećerne bolesti
10.12 Dijabetes i osteoporoza
17.12 Dijabetes i koža
24.12 Kratki osvrt na dosadašnje emisije