KAKO SE NOSITI SA DIJABETESOM

ZAŠTO JE ŠEĆERNA BOLEST VAŽNA

Hrvatski savez dijabetičkih udruga, Dijabetičko društvo Trogir i Gradski radio Trogir pokrenuli su edukativnu emisiju za osobe sa šećernom bolešću pod nazivom Kako se nositi s dijabetesom. Kroz niz emisija koje će se emitirati jednom tjedno moći će se dobiti savjet što osoba s dijabetesom, kao i njezina obitelj, trebaju znati. Anica Badanjak, dr. med., internistica, endokrinologinja i dijabetologinja u mirovini podijelit će sa slušateljima svoje bogato iskustvo i znanje koje je stekla dugogodišnjim radom na Sveučilišnoj klinici „Vuk Vrhovac“ KB Merkur.

U svakoj od emisija obradit će se jedna tema, čime će edukacija o šećernoj bolesti biti kontinuirana. Zašto radijska emisija? Iako je ovo doba moderne tehnologije, nikako nismo htjeli zanemariti osobe starije životne dobi kojima nisu dostupne mnoge informatičke mogućnosti, kao i one kojima zbog zemljopisnog područja nije dostupna internet komunikacija, a kojima je također potrebna edukacija

Emisija se emitira svakog četvrtka u 14 i 10 sati, a možete je poslušati na radiovalovima Gradskog radija Trogir ili putem našeg Facebooka i web portala (http://www.dijabetes.hr/). Nadamo se da će i druge udruge kao i ostali mediji diljem Hrvatske shvatiti važnost prevencije i edukacije o šećernoj bolesti te zajedno s HSDU-om omogućiti edukaciju putem svih vrsta medija.

Emisija – Općenito o dijabetesu
Emisija – Dijagnosticiranju šećerne bolesti
Emisija – Kontrola šećera u krvi
Emisija – Prehrana osoba sa dijabetesom
Emisija – Prehrana osoba sa dijabetesom – II dio
Emisija – Prehrana osoba sa dijabetesom III dio
Emisija – Šećerna bolest i tjelesna aktivnost
Emisija – Šećerna bolest i pridružene bolesti