ŽIVOT S DIJABETESOM: Ja to mogu! ZA OSOBE S DIJABETESOM TIPA 2

Knjižica sadržava područja: Prehrana, Tjelesna aktivnost, Samokontrola, Injekcije, Hipoglikemija, Krvni tlak, Njega stopala i Društvene mreže.

Izvorni naziv knjižice je Living with Diabetes: I can do it!, izdanje IDF-a, te je kao takva produkt suradnje s IDF-om, koja je već izdana u mnogim Europskim zemljama.

Kroz nju ćete naučiti koja je vaša uloga i koji su vaši zadaci u liječenju dijabetesa, koje su osnovne činjenice na koje trebate obratiti pozornost tijekom liječenja i skrbi o dijabetesu te kako možete zajedno sa zdravstvenim djelatnicima, svojom zajednicom, udrugama oboljelih, obitelji i prijateljima raditi na poboljšanju ukupne skrbi.

U svakom poglavlju ove knjižice nalazi se kviz čijim rješavanjem možete provjeriti svoje znanje ili se podsjetiti na to koliko znate o dijabetesu i dobroj regulaciji kako bi spriječili ili odgodili razvoj kroničnih komplikacija.

ŽIVOT S DIJABETESOM: Ja to mogu! je knjižica koja osobama s dijabetesom može pomoći u motivaciji za aktivnim sudjelovanjem u u svom liječenju te boljoj informiranosti i educiranosti o dijabetesu s ciljem poboljšanja vašeg zdravlja.

Knjižica je prvenstveno namijenjena osobama s dijabetesom tipa 2 te je potražnja za ovakvom vrstom priručnika iznimno velika.

Knjižica je besplatna te ukoliko je želite imati možete se javiti u Ured Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, Ilica 48/II, Zagreb, na telefon: 01/4847 807 ili pronaći na linku: Život s dijabetesom