Kako zaustaviti dijabetes u krađi sreće

Saznanje da imate dijabetes može biti šok. Možda ćete se osjećati ljuto, tužno, zbunjeno ili pod stresom zbog dijagnoze i svih promjena koje ona donosi. To je normalno. Ako radite protiv tih emocija, možete se ponovno osjećati dobro.

Poricanje

Liječnik je potvrdio da imate dijabetes. Ali, vi se još uvijek razmišljate: “to ne može biti istina!” Želite vjerovati da je riječ o pogrešci, želite čekati rezultate više nalaza? To je poricanje. Mnogi ljudi reagiraju tako kada se dogodi nešto iznenađujuće za njih.

Za početak najbolje je napraviti prilagodbe i uz pomoć svog liječnika te podršku obitelji i prijatelja. Počet ćete se navikavati na kontrole šećera u krvi, lijekove, kontrole kod liječnika, prehranu i vježbe.

Zbunjenost

Kao i bilo koje drugo stanje, dijabetesom je s vremena na vrijeme teško upravljati . Vi ne možete razumjeti što vam liječnici kažu ili ono što biste trebali učiniti.

Tijekom vremena, upoznat ćete se sve više s tim. Pomaže da si napišete plan za dan. Uključujući kada uzimati lijekove, kada testirati razinu šećera u krvi, vaš trening za taj dan, kao i neke zdrave prehrambene ideje. Pokažite svoj plan vašem liječniku kako bi, ako je potrebno, nešto promijenio u dogovoru s vama.

Bijes

Vi mislite da je ljutnja nešto loše. Ali, ona ne mora biti destruktivna ili negativna. Možete to okrenuti u svoju korist.

Zamislite da je ljutnja izvor energije. Odaberite koristiti je da napravite nešto pozitivno za svoje zdravlje, kao što su vježbe. Ključ je primijetiti kad ste ljuti i onda odlučiti što učiniti s tim osjećajem.

Tuga

Normalno je da se u neko vrijeme osjećate tužno. Osjećate se tužno zato što imate dijabetes ili jer ćete trebati promijeniti način života.

Recite liječniku ako se tako osjećate ili ako zbog toga ne uživate u stvarima koje radite, ne želite provoditi vrijeme s ljudima koje volite i brinuti se o sebi… On vam može preporučiti grupu za podršku ili savjetovanje kako bi vam se pomoglo da se ponovno dobro osjećate.

Izvor: http://www.webmd.com