NAJAVA PREDAVANJA

Hrvatski savez dijabetičkih udruga predstavlja prvo događanje Javnozdravstvene i edukativne kampanje Pokreni se u sklopu obilježavanja Prvoga hrvatskog dana šećerne bolesti.

U sklopu navedenog događanja, izuzetna nam je čast, u ime Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga i Dijabetičkog društva Trogir, pozvati Vas na besplatno online predavanje DEBLJINA; DIJABETES; PREHRANA koje će se održati 05. svibnja 2022. u 18 sati, na YouTube kanalu HSDU-a na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=b97h2h6KTKk. Predavačica je doc. dr. sc. Mirjana Vučinović, dr. med., voditeljica Savjetovališta za metabolizam i prehranu u Poliklinici za endokrinologiju Endimet u Splitu.

Zašto baš ova tema predavanja?

Šećerna bolest i debljina dva su velika javnozdravstvena problema i često se govori kako su šećerna bolest i debljina dvije usporedne epidemije, odnosno da epidemija šećerne bolesti proizlazi iz epidemije debljine. Tome svjedoči činjenica da oko 80% osoba sa šećernom bolešću tipa 2 ima prekomjernu tjelesnu masu ili su pretili. Pravilna je prehrana pak vrlo važna u prevenciji i liječenju šećerne bolesti, a njezina uravnoteženost i umjerenost pomažu da održimo optimalnu tjelesnu masu.