Iz udruga

Večernjakova utrka u Samoboru:utrčimo zajedno u proljeće

Proljeće je odlično vrijeme za nove početke, nove prilike i izazove. Okušajte se i vi u proljetnom samoborskom izazovu, u humanitarno-rekreativnoj utrci za djecu i odrasle!

U organizaciji Večernjeg lista, i ove ćete godine, 17. ožujka, doživjeti nezaboravan dan u spoju zabave i rekreacije te pomoći “Slatkim Samoborcima” – Udruzi za podršku djeci i roditeljima djece s dijabetesom Samobora i okolice. Humanitarno-rekreativni spektakl počinje u 10 sati dječjim utrkama za djecu vrtićke dobi na 200 m, za one od 7 do 10 godina na 500 m i za 11 do 14 godina na 700 m. Na dječje utrke mogu se prijaviti sva djeca iz vrtića i osnovnih škola koja to žele. Nije se potrebno unaprijed prijaviti, a za sudjelovanje na dječjim utrkama ne plaća se kotizacija. Start je i cilj svih utrka u Centru za mlade Bunker, na području bivše samoborske vojarne.

Odrasli će trčati 5000 metara. Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji, a svi trče na vlastitu odgovornost. Utrka je humanitarnog karaktera, ali će iznos startnine, u skladu sa svojim mogućnostima, trkači sami odrediti. Sav prilog od prikupljene startnine donirat će se Udruzi za podršku djeci i roditeljima djece s dijabetesom Samobora i okolice – Slatki Samoborci. Prijave za sudjelovanje na utrci građana, na kojoj će biti i mjereno vrijeme, bit će otvorene na Zdravoproljece.hr i Stotinki. Moći će se prijaviti i na licu mjesta od 9.00 sati. Utrka počinje u 11 sati. Kroz događaj će nas voditi naša poznata fitness-trenerica i voditeljica Renata Sopek. Očekuje vas bogati program za cijelu obitelj. Dan 17. ožujka najbolji je termin da rekreativno I humano proslavimo dolazak proljeća. Zaljubljenici u trčanje, roditelji s djecom, sportski klubovi, udruge I društva, pridružite nam se u utrci u što većem broju! Provedimo zajedno dan bogat različitim zabavnim programima u prekrasnom samoborskom ambijentu!

PROGRAM

9:00 – 10:00 Prijave za dječje utrke i Utrku građana te podizanje startnih brojeva

***

10:00 Dječja utrka „Trčimo za Slatke Samoborce”– 200 m 10:10 Dječja utrka „Trčimo za Slatke Samoborce”– 500 m

10:20 Dječja utrka „Trčimo za Slatke Samoborce”– 700 m 10:30 Proglašenje pobjednika dječjih utrka

***

10:30 Trening zagrijavanja trkača

11:00 Start utrke 5 km

12:00 Proglašenje pobjednika utrke (5 km)